Távmunka információs lap


Távmunkával kapcsolatos információk gyűjteménye

Ezen az oldalon azokat szeretném információval segíteni, akik hozzám hasonlóan távmunkát keresnek. Azaz olyan pénzkereseti lehetőséget, amellyel otthonról, esetleg kötetlen munkaidőben tudnak pénzt keresni. Remélem így sikerül a felesleges körök számát csökkenteni és könnyebben megtalálja, amit keres.


Távmunkainfo: www.tavmunkainfo.hu
Minden, amit a távmunkáról tudni kell, cikkek, ajánlatok, feketelista: távmunka háttér információk - munkaadóknak és munkavállalóknak.

Távmunka Portál: www.tavmunkaportal.com
Távmunka lehetőségek, a távmunka előnyei, távmunka információk, otthon végezhető munkák, az internetes pénzkeresés módjai és az internetes vállalkozás indítása körüli tudnivalók. Külön rész foglalkozik otthoni pénzkeresési ötletekkel, weblappal és bloggal való pénzkereséssel. Külföldi távmunka ajánlatokat és álláskeresési tippeket, önéletrajz mintákat is bemutatnak oldalaikon.

A lap.hu távmunka oldala: tavmunka.lap.hu
Magyar és külföldi oldalak gyűjteménye: távmunka cikkek, munkaközvetítők, távmunka szervezetek, jogi információk gyűjteménye.

Magyar Távmunka Szövetség: www.tavmunka.org
Mit jelent a távmunka a munkavállalóknak? Távmunka szabályozások, távmunka szerződések, érdekvédelem, jogszabályok. Mit jelent a távmunka a munkaadóknak?

Munkára Fel! Távmunkaközösség: www.munkarafel.hu
"Munkára Fel! Költséghatékony ügyviteli megoldások távmunkával - távmunka, titkárnő, asszisztens, virtuális iroda, ügyvitel, költség, költségoptimalizálás, munka, gépelés, adatrögzítés." Számvitel, marketing, ügyvitellel foglalkozó vállalkozás, melynél alkalmi adminisztratív munkák a következők: Adatrögzítés, gépírás, szövegszerkesztés, hanganyagról, kéziratról, egyéb adathordozóról telefonügyelet. Alkalmi grafikai munkák web-programozói munkák is akadnak a honlapon leírtak szerint.

Vida Ági tanácsai: www.gazdagmami.hu
Online marketing, piackutatás, otthoni munka ötletek, vállalkozás indítása, látogatottságnövelés, távmunka tippek kismamáknak. Nem csak kismamáknak ajánlott!
Vida Ági 2 kisgyermek mellett otthonról dolgozik az internet segítségével és bizony nem keveset keres így. Bárki megirigyelheti, pedig a semmiből kezdte el a munkát, úgy hogy közben rengeteget tanult. Az ő tanácsait olvashatjuk a weboldalán, s bárki által letölthető az50 otthoni munka” tanulmány, .pdf formátumban (jobb gomb, Cél mentése másként..., vagy Save as...), melyből hasznos tippeket, ötleteket szerezhetünk, milyen otthoni munkákkal lehet foglalkozni. Gondolkozhatunk melyik áll hozzánk a legközelebb, s tippeket is vehetünk, hogy átgondoljuk, mihez is értünk tulajdonképp.

Magyar Internetező Nők Egyesülete: www.minok.hu
Az Egyesület, mint nevében is jelzi elsősorban a magyar internetező nők, illetve az internet, az informatika iránt érdeklődő, e területeken dolgozó nők, fiatal, felnőtt és idős nők összefogását tekinti feladatának főként az internet segítségével. Rengeteg írás az internettel, internetező nőkkel, távmunkával, stb. kapcsolatban.

Weblaptervezők, webprogramozók adatbázisa: www.designers.hu
Webdesignerek, webprogramozók, grafikusok, kiadványszerkesztők adatbázisa.

Fordítóknak ajánlott oldalak:
www.euforditas.hu
www.forditokereso.hu
www.fordit.hu/fordito/ajanlat.php

Munkalehetőség nyelvtanároknak: http://nyelvtudas.hu/ajanlat.php

Újságíróknak: ujsag.lap.hu vagy www.muosz.hu
Tipikusan otthoni munkalehetőség az újságírás.


Önéletrajz adatbázisok:
www.profession.hu Önéletrajz adatbázis, segédletek önéletrajz, kísérőlevél megírásához.
..
www.workania.hu Önéletrajz adatbázis, ajánlatközvetítő, munkaerőpiaci információk...
www.cvcentrum.hu Önéletrajz adatbázis, állásajánlatok...
www.cvonline.hu Állások, tesztek, képzések, hírek...
www.jobpilot.hu Állások, karrier-tippek, cikkek, önéletrajz adatbázis...

!!!Bedolgozási lehetőségek
www.bedolgozas.hu - Otthon végezhető kéziszövő munka, anyagokat, felvetést, szövőszéket, szállítást és folyamatos termékátvételt biztosítanak. - legalitása általam nem ellenőrzött, és gondolom nem ingyen adják a munkaeszközöket

Minden más bedolgozás témájú álláshirdetés esetén pénzt akartak kérni a tájékoztatásért, vagy azt sem írták meg, hogy miért. Nagyon kell vigyázni az ilyenekkel. Alapszabály, hogy ha én akarok dolgozni, akkor ők fizetnek nekem és nem én fizetek, hogy dolgozhassak. Nem szabad fizetni az információ-csomagokért, vagy a közvetítésért sem. Ha bedolgozási munkát keresünk, akkor érdemes megkeresni egy diákszövetkezetet, hátha ők tudnak segíteni, bár a válság úgy hallom őket is elérte...

Honlappal rendelkezőknek
Ha van saját honlapja, vagy szeretne saját honlapokat készíteni, akkor tehet rá hirdetéseket. A témához kapcsolódó hirdetéseket nagy valószínűséggel megtekintik. Lehetőség van ún. partnerprogramokkal pénzt keresni. Egyik pénzkereseti lehetőség, a kattintás-alapú fizetés (pl.: Google Adsense (USA), vagy etarget (magyar)), másik pedig ha a hirdetésre kattintva valaki vásárol is az adott oldalon, melyből Ön részesedik.
Ezeknek a lehetőségeknek az előnye lehet, hogy aki képes olyan oldalakat létrehozni, melyek a keresők találati listáin elöl szerepelnek, azaz látogatottak, azoknak később folyamatosan csöpög/ömlik a pénz, esetleg anélkül, hogy különösebben foglalkozni kellene az oldallal.
Ajánlott irodalom: keresőoptimalizálás, linknépszerűsítés, online marketing.
Megmondom őszintén, hogy nekem eddig ez a távmunka megoldás jelenti az egyetlen reális megoldást. Itt kell a legkevésbbé függeni valaki mástól, bár ebben is van rizikó, hogy vajon a google kifizet-e, de eddig engem még mindig kifizetett, mert nem csaltam!! (Forintban, átutalással.) Igaz ugyan, hogy informatikai diplomám van, és ez némileg segít, de egyáltalán nem vagyok profi benne, és nem vagyok programozó, ráadásul vagyok, (lásd ezt a weboldalt is, abszolut minimum). Rengeteget olvastam a neten a témában és kerestem az ezzel kapcsolatos elejtett hasznos megjegyzéseket, s lassan összeállt a kép egy elégséges szinthez.
Ahogy én látom és tapasztalom ennek a lényegét, az az, hogy válassz ki egy témát, egy terméket, vagy szolgáltatást, amit az emberek használni szoktak, érdekli őket. Csinálj róla weboldalakat/blogot, ami A-Z-ig körüljárja a témát, legalább 15-20 cikkel. Egy cikk legalább 300-600 szavas legyen. Tedd tele kapcsolódó hirdetésekkel, amelyekre ha kattintanak, akkor te pénzt kapsz érte (Google Adsense). Egy ilyen weblapcsoport minden lapja ugyanúgy néz ki, csak a szöveget és a képeket kell cserélni az oldalakon. Természetesen az oldalon az összes kapcsolódó cikk linkje legyen ott, hogy mindet elolvashassák, ha akarják. A termék, vagy szolgáltatással kapcsolatos kulcsszavak, azaz az egyes weboldalak címei a google keresőben ha rákeresel, maximum 100ezer találatot kapjon. Ugyanakkor a Google KeywordToolExternal-ban legyen rá kb 300-1000 keresés havonta.
Ha megvan az oldalcsoportod, esetleg menet közben is, kezdd el regisztrálni az egyes oldalakat mindenféle linkgyűjteményben, főleg a kapcsolódó témakörben. Kell átlagosan 2 hét, hogy az egyes oldalak feljöjjenek a keresett kifejezésre az első 20 vagy 10 találatba. Így már akik ilyen témát keresnek az interneten rá fognak találni az oldaladra és a cikkeid olvasása után sokan kattintani is fognak a mellette megjelenő hirdetésre (ha az érdekli őket természetesen). Az oldalad akkor lesz jó, ha tudsz is hasznos információkat adni az olvasónak. Ehhez valamennyire bele kell ásnod magad a témába, de ehhez minden infot megtalálasz a neten, csak ne másold le. Ennyi.
Még valami: Ha elkezded ezt csinálni, akkor egy idő után már első ránézésre meg tudod állapítani egy weboldalról, hogy az is így keresi-e a pénzt. Ha ilyet találsz az első 10-ben a google találatok között, akkor te már ne hozz létre ugyanolyan oldalt, inkább keress más témát, rengeteg van...
Ezzel a módszerrel sok-sok oldalt/cikket létrehozva szépen fel lehet építeni egy otthoni plusz jövedelemforrást, amely, ha nem hagyják abba, idővel önálló pénzkereseti forrás lesz, távmunkában. A fent említett módszer a sok kicsi sokra megy alapon működik és ehhez is kell egy "kis" szorgalom, mint minden máshoz. Befektetésmentes, otthoni munka, egyéni időbeosztással.
Még valami: sajnos ez az egész azért nem ilyen egyszerű, sok technikai apróság van, ami segít abban, hogy az oldalad tényleg fel is jöjjön az első 10 találatba a Google-ben. Minden ezen áll vagy bukik. Így egy filléredbe sem kerül az egész. Illetve azért egy jól megválasztott domain-nevet kellene regisztrálnod hozzá, de ennek évi költsége minimális. Olvasnivalók: keresőmarketing, linknépszerűsítés, adsense blogok.
Van, aki ugyanezt olyan partnerprogramokkal csinálja, ahol nem a hirdetésre kattintásért, hanem a kattintás utáni vásárlásért fizetnek, ezek általában több pénzt jelentenek, ám sokkal, de sokkal kevesebben vásárolnak, mint akik csak érdeklődve átkattintanak valahová.

Ezzel pedig tele az internet:
Ha az internetes munka, távmunka, otthoni munka kategóriájú ingyenes apróhirdetéseket nézzük meg, akkor mindenképpen találkozni fogunk a nagy üzleteket ajánló, "meggazdagodhatsz kortól függetlenül", jól jövedelmező, ám alacsony befektetést és így alacsony kockázatot igénylő, multi-level-marketing, azaz hálózatépítéses munkaajánlatok tömkelegével. Tízből kilenc biztosan ilyen típusú hirdetés lesz.

Érdemes lehet elgondolkodni, hogy miért választják több tízezren , sőt százezren ezt a fajta pénzkeresési lehetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy ma Magyarországon több tízezren lettek milliomosok a kapcsolati marketingből, ám ezzel a módszerrel is lehet komoly sikereket elérni, és akinek pl. szakácsként nincs lehetősége arra, hogy több százezres fizetése legyen havonta, annak bizony a hálózati marketing üzlet megadja ezt a lehetőséget.

Az MLM az az üzlet, amelyben elérhetővé válhat mindenki álma: az anyagi függetlenség, azaz a havonta biztosan bejövő, sőt folyamatosan emelkedő jutalék, melyért a későbbiekben már nem kell dolgozni. Ezért viszont az elején nagyon keményen meg kell dolgzoni. Aki nem dolgozik, az nem keres pénzt! Ilyen egyszerű.

Természetesen akit vonz ez a fajta pénzkereseti lehetőség, annak sem érdemes beleugrania az első üzletbe, amit csak meglát. Ma Magyarországon valószínűleg több, mint 200 MLM üzlet van jelen a piacon. Ha már belevág, akkor szánjon rá pár hónapot, hogy körültekintően megismerje őket, így a kellő információk birtokában dönthet.

Nem mindegy például, hogy mik a cég termékei, mennyibe kerülnek azok, hiszen általánosan elmondható, hogy egy ilyen üzlet akkor működik jól, ha tapasztalatból tud beszélni a termékekről. Sőt sok helyütt a jutalék kifizetésének feltétele a saját részre történő termékvásárlás.
Az sem elhanyagolandó szempont, hogy van-e, s ha van, akkor mennyi a belépési díj, illetve bizonyos megújítási, tagsági díj.
Sok ilyen típusú cég nem engedi, hogy a termékeit az interneten reklámozzák a partnerek, ami nem éppen távmunkabarát megoldás, ugye? Hiszen miért rohangáljon az, aki az internetet is tudja használni kapcsolatai építésére?
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy biztosan érdemes-e a frissen piacra került MLM-be "elsőként" regisztrálni, hiszen általánosságban elmondható az ilyen cégekről, hogy ha már a harmadik éven túljutottak és nem omoltak össze, akkor azok valós termékekkel és valós pénzkereset lehetőségével várják azokat a tagokat, akik valóban dolgoznának a pénzkereset reményében.

Az MLM csak azoknak az embereknek működik, akik hajlandóak eltűrni bizonyos kudarcélményeket, és azokból tanulva, magukat folyamatosan továbbfejlesztve, maximálisan a vásárlók, illetve a hálózat igényeire összpontosítva keményen dolgoznak egy-öt évig, hogy később élvezhessék munkájuk gyümölcsét.


Csillagplafon: www.csillagplafon.hu
Érdekes távmunka megoldás lehet, s én erre sem hinném, hogy vállalkoznék, ha lenne rá pénzem akkor sem. Illetve főleg akkor nem, mert akkor már minek... A Csillagplafon egy franchise rendszerű munka. Speciális módon, speciális festékkel, vagy nemtudommivel plafonokat kell megfesteni, ami nappal nem látszik, éjjel azonban igen. Kb 600.000Ft-ért részt veszel egy tanfolyamon, ahol elsajátítod a technikáját, amit bárki megtanulhat, mert egyszerű, nem kell művésznek lenni hozzá, kapsz anyagot a további munkához és uccu neki, lehet telefonálgatni, meg rohangálni, hogy ki kér csillagplafont?? Állítólag egy megrendelés kb 50.000Ft, így akár egy hónapban megtérülhet a befektetés ára, hiszen 1 nap alatt kész a munka. Kérdésem csak az lenne, hogy ki a jófenének tudnék én ötvenezerért plafont festegetni, ráadásul havonta, hosszútávon... Persze, ha akarnék, akkor biztosan tudnék, de nem akarok. S gondolom még sokan nem. Óvva intek mindenkit, nehogy véletlenül kölcsönt vegyen fel!
Van partnerprogramjuk is, vagyis, ha rajtunk keresztül történik egy megrendelés, akkor 10%-ot kapunk a megrendelés árából, ezért nem kell semmit fizetni csak regisztrálni a partnerprogramba, ezután természetesen kapunk egy partnerkódot... Egy csillagplafon közvetítés 5000Ft...Esetleg az ebből befolyt összegből azután elvégezhetjük a tanfolyamot, s akkor akár mehetünk utána magunk is 50ezerért csillagplafont festeni... Ehhez mindössze 120 csillagplafont kell közvetíteni... De menet közben akár le is köthetjük 2-3 hónapra az első százezret, az kamatozik és akkor már kevesebb is elég lesz... Vagy hagyjuk az egészet a francba...


Utoljára frissítve: 2011. március 1.

Fejleszd angol nyelvtudásod, hogy jobban boldogulj a munkakeresésben és a munkában, akár hagyományos, akár otthoni munka: A legjobb ANGOL NYELVKÖNYV !!

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.


Szponzorált linkek:
** Mosogatógépek ** Mosógépek ** Mikrosütők ** Háztartási gépek ** Hűtőgépek ** Kerti gépek ** Szoptatás ** Mondóka-tár ** Angol nyelvkönyv ** Kosárfonás blog **
Gondoltál már arra, hogy több esélyed lenne, ha tudnál angolul? Most itt a lehetőség:

Angol nyelvkönyv

Hogyan tanuld meg az angol nyelvtant 3 hónap alatt?
Most akciósan veheted meg!