A bimbóvédő védelmében


Szoptatás bimbóvédővel, bimbóvédő, szoptatási nehézségek


Bimbóvédő
Első terhességem előtt valamennyit olvasgattam a szoptatásról is, bár közel sem annyit, amennyit kellett volna. Ha megtettem volna, akkor talán hamarabb túl lehettünk volna a kezdeti nehézségeken.

Amikor a babám megszületett, a szülőszobában nem sikerült a szoptatás. Akkor ráfogtam arra, hogy a tizenhárom órás vajúdás miatt mindketten elfáradtunk, és ezért nem ment elsőre.

Ám a szoptatás másnap és harmadnap sem sikerült minden próbálkozásom ellenére. Hiába váltottunk pozíciót, hiába próbáltam csepp kis szájába tuszkolni a mellemet, a tejem folyt, neki pedig folyton kicsúszott a szájából.

Egyik alkalommal az egyik csecsemős nővér segített betenni a szájába a mellemet, majd hozzátette, hogy 10 percnél tovább ne hagyjam szopni és váltsunk aztán mellet, majd elment. 20 perc után megszakítottam a szopizást és megpróbáltuk a másikkal, de az megintcsak sehogyan sem sikerült. Éppencsak fejen állva nem próbáltuk meg (lehet, hogy ez volt a baj??). A nővért utána nem értem el. Aznap és másnap sem sikerült a szoptatás.

Végül már az utolsó pillanatban (legalábbis így éreztem…) egy másik nővérke adott egy pár bimbóvédőt és azzal aztán nagy nehezen sikerült a szoptatás. Nagyon boldog voltam és vásároltam is mindjárt 3 dobozzal.

Arra emlékeztem a korábbi olvasgatásaimból, hogy a bimbóvédővel szoptatni nem valami jó dolog, kezdjük azzal, hogy nem ez a természetes módja, mégiscsak egy műanyag izé, ráadásul a babánál a bimbóvédő cumizavart okozhat.

Örültem is meg nem is, hogy akkor végre megy a szoptatás, igaz így is megszenvedtünk minden egyes szoptatás elején, ráadásul nagyon sok levegőt nyelt a bimbóvédővel. Mégis bennem volt a félsz, hogy ezzel talán mégis rosszat teszek.

Végülis egy hónapig használtuk a bimbóvédőt, mert akkorra már nőtt akkorát a baba szája, és gondolom a technikája is csak fejlődött, majd az egyik bimbóvédő nélküli próbálkozásnál sikerült szopiznia a babámnak.

Onnantól kezdve már talán csak 1-2 alkalommal használtuk, de még hetekig készenlétben volt a polcon, hátha szükség lesz rá.

Így hát, igaz, hogy egyáltalán nem volt kellemes a szoptatás bimbóvédővel, mégis sokat köszönhetek neki, mivel nem adtam fel a próbálkozást nélküle.

Akinek szüksége van rá, nyugodtan használja, de mindig meg kell próbálni nélküle is, és akkor előbb-utóbb sikerülni fog bimbóvédő nélkül is szoptatni.

Ha szükséged van bimbóvédőre, akkor használj, vékony, puha, szilikonból készülteket.

Ahogy olvastam segíthet a cumizavaros babák mellre szoktatásában is. Hasonló anyagú és alakú, mint a cumi, ezért az a baba is megszoptatható így, aki idegenkedik a csupasz mellbimbótól, mert sokáig nem szophatott a kórházban.

További cikkek:

Testvérek szoptatása - - - Szoptatási tapasztalataim - - - Igény szerinti szoptatás

Ki segíthet a szoptatásban? - - - Szoptatással kapcsolatos hasznos weboldalak

Elválasztás vagy elválasztódás? - - - A szoptatási szaktanácsadó - - - Otthoni játékötletek

Hordozókendős tapasztalatok
- - - Hordozókendős linkgyűjtemény

Mondóka-tár

Távmunka információs lap - - - A legjobb ANGOL NYELVKÖNYV !! - - - Kosárfonás blog

Egészségmegőrzés cikkek - - - Természetes étrendkiegészítők


© 2009 A bimbóvédő védelmében ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.