Indiai mosódió

Mosódió: környezetbarát mosószerMosódió, a környezetbarát tisztítószer Friss cikkek:

Az indiai mosódió latin nevén Sapindus mucorossi, a szappanfa-félék családjába tartozik. Ennek a fának a kb 2 cm-es termése a mosódió, amelynek héja tartalmaz olyan anyagot (saponint), amely felhabzik, igen erőteljes zsíroldó hatással rendelkezik, s Indiában már évezredek óta használják mosásra, sőt testápolásra is.

A mosódió héja az, amit a mosáshoz felhasználhatunk, a benne lévő termés nem használható fel, maximum dekorációs célra ügyes kezű kreatív édesanyák számára.

A mosódió nem károsítja a legérzékenyebb, legkényesebb textíliákat sem. Mosóhatása mégis ugyanolyan, mint bármely szintetikus mosószeré, bár a fehér anyagokhoz ajánlják még a mosószóda, egy tasak sütőpor, vagy egyéb természetes fehérítőszer hozzáadását az optimális hatás eléréséhez, mivel a mosódió maga nem fehérít, csak a koszt tünteni el.

A mosódió használata környezetkímélő megoldás, ami nem irritálja bőrünket, kisgyermekek számára is sokkal jobb lehetőség, mint a kemikáliákat tartalmazó vegyi mosószerek, hiszen teljesen természetes és kíméletes.

Ennek a természetes mosószernek az előállítása is környezetkímélő, nemcsak a használata, hiszen a mosódió egy fa termése, azaz nincs szükség hozzá gyárakra és vegyianyagokra, energiára, gépekre. Csak Nap és víz kell hozzá, majd lehet learatni a termést.

Az indiai mosódió kapható egészben és kapható a mag nélkül is, csak a héjak, fél, illetve kilós kiszerelésben.

A mosódió használata:

A mosnivaló ruhák szennyezettségétől függően 3-5 mosódió héjára lesz szükség. Ezeket egy kis nylon- vagy textilzsákocskába kell tenni, majd a megkötött kis zsákot be kell tenni a mosógépbe a ruhákkal együtt. Két mosáshoz lehet felhasználni, majd egyszerűen el lehet dobni a szemétbe, esetleg a komposztálóba. Az első mosás után jól szellőző helyre kell tenni, akár maradhat a kis zsákocskában is, amíg megszárad.

Mindenkinek ajánlom a mosódiót, hiszen ezzel tényleg kíméljük a környezetünket és a saját és családunk bőrét is. Nincs még egy ilyen tisztítószer a világon, amely egyaránt alkalmas fehér, színes és fekete textíliákhoz, teljesen mindegy, mert a mosódió mindent tisztára mos.
A mosódió használata is gazdaságos, mert arányában több mosásra elegendő, mint ugyanannyi pénzért egy szintetikus mosópor. Nem kell hozzá öblítőt használni, a ruhák így is teljesen puhák lesznek.

Akinek hiányzik a megszokott mosószer, vagy öblítő illata, az esetleg egy csepp természetes illóolajat tehet kedvenc illatából a mosógép öblítő rekeszébe, ez is bőven elég lesz, hogy csodálatos illata legyen a tiszta ruháknak.

Óvjuk a természetet, óvjuk a testünket, a gyerekeink jövőjét, használjunk természetes mosószert, azaz a mosódiót a szebb jövőért!
Indiai mosódió

Szépséghibás mosógépek -
olcsón jó minőséget...

*
Használt mosógép -
a legolcsóbb megoldás...

*
Mosó-szárítógép luxuscikk?...
*
Beépíthető mosógép -
rejtett mosás...

*
Keverőtárcsás mosógép
vásárlása...

*
HAJDU automata mosógépek...
*
Candy mosógépek...
*
Miele mosógépek...
*
Whirlpool mosógépek...
***
Szépséghibás mosogatógép
vásárlása...

***
Olcsó hűtőgép
vásárlása...

***
Olcsó mikrohullámú sütő
vásárlása...

***
Kerti gépek kiválasztása...
Egyéni keresés
MosogatógépekHáztartási gépekHűtőgépekKerti gépek
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Háztartási gépek I Indiai mosódió ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.