Mikrohullámú sütők

Mikrohullámú sütők használataÁrtalmasak-e a mikrohullámú sütők? Friss cikkek:

A mikrohullámú sütők nem drága háztartási eszközök, s így akár a legszegényebb háztartásokba is eljuthatnak. Pár ezer forintért is kaphatunk már mikrosütőt, s használata nagyban megkönnyíti a konyhai munkát.

Nem is gondolnánk, hogy ártalmasak lehetnek a mikrohullámú sütők, hiszen, ha egyszer boltban kapható, akkor miért lenne ártalmas. Csakhogy erről nagyon megoszlanak a vélemények és sokan esküsznek rá, hogy a mikrohullámúval készített ételek olyan folyamaton mennek keresztül, amely azután elfogyasztva a testünk sejtjeire is káros hatással vannak.

Mindenesetre a mikrohullámú sütők használata során megtehetjük azt, hogy odafigyelünk ugyanarra a dologra, mint hagyományos főzés, sütés során, mégpedig arra, hogy az ételt ne melegítsük túl sokáig, hiszen azzal elpusztulnak a hőre érzékeny testünknek fontos tápanyagok.

A kisbabáknak lefagyasztott anyatejet a lehető legkíméletesebb módon melegítsük fel az optimális hőfokra, amihez már speciális cumisüveg-melegítő készülékeket is lehet kapni, de alkalmazhatjuk az üveg meleg vízbe állítását is, mindkét megoldás kíméletes, igaz kicsit időigényesebb, mint a mikrohullámú sütők használatával. A mikrohullámú sütők sokszor nehezebben kiszámíthatóak, s ha az anyatej túlmelegszik, akkor a baba számára oly fontos létfontosságú tápanyagok és immunvédő anyagok elpusztulnak. Ezért olvashatjuk sok helyen, hogy a mikrohullámú sütőkben melegített anyatej árthat a babának. (Természetesen a babának legjobb az, ha közvetlenül az anyamellből kapja az anyatejet és sokak számára érthetetlen, hogy miért kell az anyatejet lefagyasztani, de bizony az anyának sem kellemes, amikor ilyen helyzetbe kényszerül, ez általában valamilyen probléma következtében fordulhat elő, illetve akkor, amikor a baba már nagyobbacska, hozzátáplálást kap és az elkészített ételét anyatejjel együtt elkészítve kapja meg, így is biztosítva a minél további anyatejes táplálást...)

A mikrohullámú sütők működése legtöbbünk számára érthetetlen, hiába tanultunk annak idején fizikát, s gyakran a félelem kerekedik felül rajtunk, ám tudományos kísérletek sem bizonyították egyértelműen, hogy a mikrohullámú sütőkkel elkészített ételek károsak lennének ránk nézve.

Elérhetjük, hogy a mikrohullámú sütőt minél rövidebb ideig használjuk azzal, ha olyan mikrosütőt vásárolunk, amelyik hőlégkeveréses. Ez segít abban, hogy az étel egyenletesebben melegedjen fel és a mikrózási idő is lerövidül valamelyest. Így akár a grillel kombinált mikrohullámú sütők is hatékonyabbak lehetnek és gyorsabban készülhet el használatukkal az étel, s mi is nyugodtabbak lehetünk.
Mikrohullámú sütők - mikrosütők

Hogyan vásároljunk olcsón jó mikrohullámú sütőt...
*
Mikrohullámú sütők - márkák...
*
Kis konyha - kombinált mikrosütő...
*
Beépíthető mikrohullámú sütők, rejtett melegítés...
***
Szépséghibás mosogatógépek vásárlása...
***
Szépséghibás hűtő vásárlása...
***
Szépséghibás mosógép vásárlása...
***
Kerti gépek kiválasztása...
Egyéni keresés
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Háztartási gépek I Ártalmasak-e a mikrohullámú sütők? ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.