Kerti gépek

Fűkasza, motoros fűkaszaHódít a motoros fűkasza További oldalak:


A motoros fűkasza egyre több kisméretű kertben, azaz családi házaknál is elterjedt, ugyanis sokkal könnyebb, s dolgozni is egyszerűbb vele, mint a tologatós fűnyíróval.

A motoros fűkasza ára igen változó lehet, s ezt nagyban befolyásolja a minőség, illetve az, hogy hol gyártották a gépet. Általában elmondható a kerti gépekről, hogy a japán minőség mindig jobban kifizetődő, de a német gyártmányok is hosszú élettartamúak és strapabíróak. A harmincezres motoros fűkaszát ne vegyük meg, inkább gyűjtsünk hozzá, mert az ár legtöbb esetben egyenesen arányos a minőséggel, kopásállósággal, élettartammal, súllyal, kivitellel, szóval amire használni szeretnénk. Azt sem árt megérdeklődni, hogy kapható-e alkatrész a motoros fűkaszához, mert a javítási költségeket később ez befolyásolni fogja.

Az, hogy melyik motoros fűkaszát válasszuk, leginkább a pénztárcánkon kívül attól függ, hogy milyen területen szeretnénk vele dolgozni. Egyrészt a területen lévő növényektől, azaz csak sima gyep, pázsit, vagy erősebb, gazos, esetleg bozótosabb területek is rendszeresen nyírásra kerülnének. Ugyanis az olcsóbb damilos motoros fűkasza maximum a pázsitfű rendszeres nyírásához elegendő, ám vastagabb, "makacsabb" gyomok, elhanyagoltabb területek vágására nem alkalmas. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a terület nagysága mekkora, hiszen a damilos motoros fűkasza szintén nem lesz hosszú életű egy akkora kertben, amelyben a gyep nagyobb, mint 500nm.

A százharmincezertől drágább profi motoros fűkasza már általában variálható arra a területre, ahol éppen dolgozni szeretnénk. A damilfejet, kicserélhetjük háromágú bozótvágó késre, négyágú ütőkésre, vagy akár 8 fogú vágó-tárcsával és 80 fogú fűrésztárcsával is üzemeltethető a motoros fűkasza. Így kedvünkre variálhatjuk, hogy éppen bokrokat, sövényeket szeretnénk velük alakítani, vagy csak gyepet szeretnénk nyírni.

A motoros fűkasza mellé tartozékként jár a vállheveder, amely a kényelmes munkavégzést biztosítja. A kényelem további szempontja a rezgéscsillapított, csúszásmentes markolat, illetve az egész motoros fűkasza súlya.

Vásárlásnál mindenképpen vegyük figyelembe, hogy csak hobbi használatra, vagy profi, erdészeti, közúti használatra alkalmas-e a motoros fűkasza, mert a későbbi problémák és javítások javarészét elkerülhetjük a megfelelően, körültekintően kiválasztott motoros fűkaszával.

A benzinmotoros fűkasza mindig drágább az elektromos fűkaszánál, hiszen sokkal erősebb motorral rendelkezik. Az elektromos fűkaszák szintén a hobbi kategóriába sorolandóak, bár ezekből is lehet igen jó minőségűeket kapni, amely teljesen megfelelő lehet a célra.

A motoros fűkaszáról elmondható, hogy kis súlya és mobilitása, könnyű mozgást tesz lehetővé, ezáltal olyan területek fűnyírása is akadálytalanul megoldható, ahová a tolókaros fűnyíróval nem, vagy csak nagyon nehezen lehet hozzáférni.
A motoros fűkasza árokpartok nyírására, bokrokkal, fákkal, díszcserje-csoportokkal tagolt kertekbe, díszkertekbe ideális, annak ellenére, hogy a gereblyézést még el kell végezni a fűkaszálás után.

fűkasza, fukasza, motoros fűkasza, motoros fukasza, motorosfűkasza, mtorosfukasza, fűkaszák, motoros fűkaszák, motoros kasza, motoroskasza, fűnyírás, fűnyíró, fűnyírók, kerti gépek, sövényvágó, elektromos sövényvágó, benzines fűnyíró, kerti gepek
Motoros fűkasza

Fűnyírás -
a fűnyíró kiválasztása...

*
Benzines fűnyíró -
büdös, de hosszútávú...

*
Kerti gépek -
melyiket válasszam?...


***
Háztartási gépek -
tippek, használat, vásárlás...

*
Mosogatógépek -
gazdaságosság, használat, márkák...

*
Hűtőgép -
típusok, márkák...

*
Mikrosütők -
típusok, fajták, márkák...


Egyéni keresés
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Kerti gépek I Motoros fűkasza ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.