Kerti gépek

Kapálógép, rotációs kapa, rota kapa, kapagépA kapálógép a leghasznosabb kerti gép a fűnyíró után További oldalak:


Kétségkívül a leghasznosabb a kerti gépek közül a fűnyíró, ám minden bizonnyal a második dobogón foglal helyet a rotációs kapa, vagy gyakori nevén a kapálógép. (Esetleg a sövényvágóval vetekedhet, de ez már a kert kialakításától függő kérdés...)

Sokan rendelkezünk olyan kerttel, amelyben a veteményes igen nagy helyet foglal el, s a gyomok eltávolítása fárasztó munka. A kapálás azonban mindenképpen szükséges a megfelelő eredmény elérése érdekében, hiszen a gyomok elnyomják a virágoskert és a veteményes kert telepített, vagy hasznos növényeit. Kisebb zöldségeket, gyümölcsöket kapunk a gondozatlan gazos kertből.

Szerencsére ennek a munkafolyamatnak a megkönnyítése érdekében is megszületett a megfelelő kerti gép, azaz a rotációs kapa, vagy másnéven rotakapa, kapálógép. A megfelelő kapálógép használatával hihetelenül meggyorsíthatjuk ezt a nem éppen népszerű munkát. A kapálás a rotációs kapával már nem munka, hanem valóban hobbi lehet.

A kapálógép kiválasztása első ránézésre nehéznek tűnhet, főleg annak, aki először adja a fejét ilyesmire, ám mint az összes kerti gép vásárlásakor, itt is az alkalmazási terület átgondolása az első lépés. Azaz pontosan mire szeretnénk használni a kapálógépet. Jó, jó, hát kapálásra! De mekkora területen, mennyire gazos földet szeretnénk vele fellazítani, esetleg mást is végezhet a kapálógép, mint kapálást? El kell dönteni, hogy a mini, hobbi változatot, vagy a profi, mezőgazdasági kapálógépet igényli-e a terület. Szeretnénk-e esetleg olyan gépet, amelyen egy másik "fej" használatával, akár fűnyíróként is üzemeltethetjük a motort?

Ha már pontosan tudjuk, hogy milyen területen dolgozunk a kapálógéppel és milyen teljesítményű gépet szeretnénk nagyjából, akkor ne feledkezzünk meg a minőségről sem. A legnívósabb kerti gépek a VIKING és a STIHL, bár a HONDA és az MTD is igen nagy népszerűségnek örvend,s ez egyenlő a megbízhatósággal, hosszú élettartammal. Ezeken kívül léteznek magyar kapálógépek is, melyek olcsóbbak, de a motorjuk márkás és megbízható (HONDA, vagy Briggs&Stratton), tehát ez sem rossz megoldás (a szervizesek a Robi-val találkoznak legritkábban!).

A kapálógépet nem csak kapálásra lehet használni. Azok a rotációs kapák, amelyekről leválasztható a kapa, akár fűnyíróként is használhatóak, mint azt már említettem, ám egy hóeke felszerelésével hótoló eszközként is funkcionálhatnak télen.

A rotációs kapa árát mindenképpen befolyásolja az alkalmazási terület: a professzionális gépek, toldhatóságuk (kapálási szélesség növelése), variálhatóságuk, teljesítményük miatt, a márkás kapálógépek a megbízhatóságuk, a csillapított rezgés és zaj, valamint a környezetvédelmi megoldások miatt drágábbak.

kapálógép, kapáló gép, kapalogep, kapalo gep, kapálógépek, kapalogepek, rotációs kapa, rotacios kapa, rotációskapa, rotacioskapa, rotációs kapálógép, rotacios kapalogep
Kapálógép, rotációs kapa

Fűnyírás -
a fűnyíró kiválasztása...

*
Benzines fűnyíró -
büdös, de hosszútávú...

*
Motoros fűkasza -
már kertes házaknál is...

*
Sövényvágó eszközök -
sövényvágás...

*
Elektromos sövényvágó -
kényelmes sövényvágás...

*
Láncfűrészek -
melyiket válasszuk...

*
Elektromos láncfűrész -
vagy benzines...

*
Husqvarna láncfűrész

***
Háztartási gépek -
tippek, használat, vásárlás...

*
Mosogatógépek -
gazdaságosság, használat, márkák...

*
Hűtőgép -
típusok, márkák...

*
Mikrosütők -
típusok, fajták, márkák...


Egyéni keresés
Mezőgazdaság.wyw.hu
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Kerti gépek I Rotációs kapa, kapálógép ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.