Kerti gépek

Fűnyírás, fűnyíró, motoros fűnyíró, elektromos fűnyíró, benzines fűnyíróA tökéletes gyep kialakítása a fűnyíró kiválasztásával kezdődik További oldalak:


A tökéletes gyep kialakításához nélkülözhetetlen a fűnyírás, ahhoz pedig egy megfelelő fűnyíró kiválasztása.

Az, hogy melyik fűnyírót válasszuk ki a kertünk igényeihez, több tényezőtől is függ. Először is nem mindegy, hogy mekkora a kert. Aki már több, mint 200 négyzetméternyi füves területtel rendelkezik, annak feltétlenül szükséges valamilyen motoros fűnyírót választani a fűnyírás elvégzéséhez. Ezekből is rengeteg típus, hatásfok, szélesség, márka létezik.

Minden elektromos kerti gép használata során a vezeték hosszúsága, illetve a beakadás nehezítheti a munkát, mégis az elektromos fűnyíró a leggyakrabban megvásárolt termék a kertes házak piacán. Ennek oka, hogy az elektromos fűnyírók viszonylag csendesek, könnyű velük dolgozni, mert nem túl nehezek (akár 10 kilós gépet is vehetünk) és az ára is az olcsóbb kategóriába tartozik.

Viszont a nagy kiterjedésű, 1000 nm-nél nagyobb kertekbe már nem javasolt az ilyen fűnyírók használata. Továbbá, ha kertünk túlságosan tagolt, azaz nehezen hozzáférhető helyeken kell a fűnyírást végezni, akkor az is jelentősen megnehezíti a munkát. Ekkor inkább a benzines, vagy benzinmotoros fűnyírót válasszuk.

A fűnyírás a benzines fűnyíróval akár az elhanyagolt területeken is gördülékenyen haladhat, mivel a benzines fűnyírók motorja általában erősebb, mint az elektromos fűnyíróké. Viszont a benzinmotoros fűnyírás során sokan nem bírják a kipufogás szagát, erősen környezetszennyező is, maga a gép is sokkal nehezebb s ezáltal a fűnyírás is nehézkesebb lehet az egyenetlen talajon.

Gondoljunk arra, ha a telkünk nem vízszintes terepen van, hanem kisebb dombokkal, emelkedőkkel tagolt, illetve az árokparton elvégzendő fűnyírás is a mi dolgunk, akkor érdemesebb könnyebb gépet választani.

Érdemes odafigyelni a vágásszélességre is, vagyis nem mindegy, hogy hányszor járjuk végig a fűnyírás során a kertet, hiszen egyszerre akár nagyobb felületet is levághatunk a 40, vagy akár 50 centis vágásszélességű fűnyíróval.

A gereblyézés megspórolásának érdekében ma már szinte csak fűgyűjtős fűnyírókat árulnak. Ezzel megakadályozhatjuk valamennyire a gyomnövények magvainak szétszóródását is, hiszen a gyűjtőkosárba, vagy gyűjtőzsákba kerülnek a fűnyírás során ezek a magok, onnan pedig mehet a komposztálóba, vagy a kukába.

A fűnyíró traktor és az önjáró felülős fűnyíró már 1000 nm-nél nagyobb gyepfelületekhez ajánlatos. Nagyon kényelmesek, hiszen az önjáró fűnyíróra fel lehet ülni és csak kormányozni kell a fűnyírás közben. Ezeknek ára természetesen már jóval magasabb, s ezért csak a jóval nagyobb gyepfelületekhez ajánlott a megfelelő kihasználtságért megvásárolni, illetve az élelmesebbeknek szóba jöhet akár a bérbeadás is.

fűnyírás, funyiras, fünyírás, fünyirás, fűnyirás, fűnyíró, funyiro, fünyíró, elektromos fűnyíró, fűnyírás, motoros fűnyíró, benzines fűnyíró, önjáró fűnyíró, fűnyíró traktor, használt fűnyíró
Fűnyírás, fűnyíró

Benzines fűnyíró -
büdös, de hosszútávú...

*
Motoros fűkasza -
már kertes házaknál is...

*
Kerti gépek -
melyiket válasszam?...


***
Háztartási gépek -
tippek, használat, vásárlás...

*
Mosogatógépek -
gazdaságosság, használat, márkák...

*
Hűtőgép -
típusok, márkák...

*
Mikrosütők -
típusok, fajták, márkák...


Egyéni keresés
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Kerti gépek I Fűnyírás, a fűnyíró kiválasztása ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.