Háztartási gépek

Mosogatógép használata, energiatakarékosság, tippekA mosogatógép használata, energiatakarékosság, tippek... Friss cikkek:


A mosogatógép használata során igyekezzünk mindig a lehető legtöbb edénnyel megtölteni a mosogatógépet, csak így lesz energia- és víztakarékos a mosogatógép használata. Több, mint valószínű, hogy nem telik meg egy étkezéssel még a kisebb mosogatógép sem, ezért nyugodtan gyűjtsük össze akár több étkezés, illetve 2 nap szennyes edényét is a gépben.

A mosogatógép használata kétszeri félprogrammal több energiát és vizet fogyaszt, mintha kivárnánk, míg megtelik teljesen és egyszeri egész programot indítanánk el. Félprogramot tehát lehetőleg csak abban az esetben használjunk, ha muszáj, mert pl elutazunk és már csak ennyi mosatlan edényt kell megtisztítani.

Igaz ugyan, hogy mosogatógép vásárlásnál figyelembe kell venni a rendelkezésre álló helyet is, ám a nagyobb, 12 terítékes mosogatógép energiatakarékosság és vízfogyasztás szempontjából is előnyösebb választás. Még akkor is javasolt a nagyobb mosogatógép használata, ha csak 2-3 naponta gyűlik össze annyi mosatlan, hogy elindíthassuk.

Energiát spórolhatunk meg, ha a kevésbbé szennyezett edényeket csak kisebb hőfokú és rövidebb időtartamú programmal mosogatjuk el. Ezek a programok természetesen vízből is kevesebbet fogyasztanak.

Mosogatógép használata során általában a hosszú élettartam érdekében érdemes mindig jól kiszárítani a mosogatógépet mosogatás után, ám, ha teljesen kiszáradt és újból elkezdünk belepakolni, akkor csukott ajtónál nem fognak nagyon rászáradni az ételmaradékok az edényekre, mivel a pára nem tud eltávozni. Ez túl hosszú idő alatt viszont sajnos kellemetlen szagokat is eredményezhet, főleg nyáron a nagy hőségben.

Mosogatógép használata nem javasolt makacs, ráégett foltok eltávolítására (pl. a sült húsos tepsik). Mosogatógép használata ilyenkor több energiát és vizet is igényel a szükségesnél, ilyenkor marad a kézi mosogatás. Ám míg ezt az egy tepsit magunknak kell elmosogatni, addig a többit a gép elmossa helyettünk, s rengeteg időnk marad másra.

Előmosogatás nem szükséges a gépi mosogatás használata során. Amennyiben úgy érezzük, hogy mégis szükség van rá, akkor ne folyó vízzel, hanem álló meleg vízben áztassuk meg kicsit a szennyezett edényeket.

Minél alacsonyabb hőfokon használjuk a mosogatógépet, annál több energiát spórolhatunk. Ha pl 60 fok helyett csak 50 fokon mosogat a mosogatógép, akkor 30%-nyi energiát is megspórolhatunk vele. Gondoljunk csak bele, hogy kézzel sem szoktuk 60 fokon mosogatni az edényeket, hiszen azt nem is bírná a bőrünk.

Mosogatógép megtöltésekor a program elindítása előtt mindig ellenőrizzük, hogy az edényeket minden oldalról érje vízsugár, illetve a forgó karok ne legyenek akadályozva, mert akkor nem fogja rendesen megtisztítani az edényeket.

Mosogatógép használata során rendszeresen ellenőrizzük, hogy van-e só a mosogatógépben. Abból is észrevehetjük a hiányát, hogy az edények, főleg a poharak kezdenek a mosogatógép használata után fehérebbek maradni, vagyis vízkő rakódik le. Használhatunk speciális mosogatógépekhez használatos sót, vagy egyszerű, finomított, vákuumozott konyhasót is.

Mosogatógép használata során csakis mosogatógépbe való mosószereket használjunk. Ha hagyományos folyékony mosószert teszünk bele (véletlenül), akkor hatalmas hab keletkezik, melyet nehézkes lesz eltávolítani, s rengeteg vizet elhasználunk majd az öblítésre.

Igaz ugyan, hogy a mosogatógép használata alacsony hőfokon gazdaságosabb, ám célszerű időnként, legalább hetente egyszer magas, legalább 60 fokos programot használni higiéniai szempontból. Ezzel a kellemetlen szagok kialakulását is megelőzhetjük.

A mosogatógép karbantartás egyik legfontosabb pillére a gép rendszeres kitisztítása, a szűrőbetét kitakarítása, és a mosogatógép belsejében lévő illesztések nedves szivaccsal történő áttörölgetése.

A mosogatógép javítása, szervizelése is eljön egyszer, ám ezt a rendszeres karbantartással nagyban késleltethetjük.
Mosogatógép használata

Hogyan vásároljunk olcsón mosogatógépet...
*
A használt mosogatógép, mint
választási lehetőség...

*
Beépíthető mosogatógép, rejtett mosogatás...
*
Kis konyha - kombinált mosogatógép...
*
Mosogatógépek karbantartása,
hosszabb élettartam...

*
A mosogatógép javítás
napja is eljön egyszer...

*
Mosogatógépek használati utasítása
*
Bosch mosogatógépek
*
Candy mosogatógépek
*
Indesit mosogatógépek
*
Hotpoint-Ariston mosogatógépek
*
Whirlpool mosogatógépek
***
Szépséghibás mosógép vásárlása...
***
Szépséghibás hűtő vásárlása...
***
Szépséghibás mikrosütő vásárlása...
***
Kerti gépek kiválasztása...
Egyéni keresés
MosogatógépekMosógépekHáztartási gépekHűtőgépekKerti gépek
© 2009 Minden jog fenntartva I internet-work.hu I Internet-work I Háztartási gépek I Mosogatógép használata ©

Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak.
Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, kérjük, kattintson ide.