MLM   •   YessPlus   •   Egészségmegőrzés   •   Viccek

A Network Marketingről

Egy évvel ezelőtt, ha valaki nekem azt mondja, hogy MLM-ezni fogok, akkor biztosan nagyon csúnyán néztem volna rá, ugyanis bár soha nem voltam kapcsolatban semmilyen MLM céggel, mégis az MLM, hálózatépítés, network marketing, hálózati marketing, multi-level-marketing... stb. kifejezések hallatán egy olyan tevékenység jutott eszembe, amely során kiöltözve, horribilis telefonszámlákat gyártva, benzint elautózgatva és rengeteg időt eltöltve azzal kell szenvednem, hogy valamilyen bizonyára remek terméket adjak el valakinek, akit nem is ismerek, és akinek esze ágában sincs tőlem bármit is megvásárolni. Én ezt hittem az MLM-ről.

Akik nem foglalkoztak MLM-mel, legtöbbüknek van valami halvány sejtésük arról, hogy ez valami ügynökösködés, házalás, rátukmálós munka lesz. Vajon miért van az, hogy sokan rögtön negatívan reagálnak e téma hallatára?

Talán azért, mert nem tudnak még eleget erről az üzletről.

 

Az MLM (= multi-level marketing) fogalma

„Gyakran nevezik network marketing néven is – egy nem hagyományos értékesítési forma. Néhol többszintű értékesítésnek vagy hálózati kereskedelemnek fordítják.

Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer lényegében egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül – direkt módon – juttatja el a fogyasztókhoz.

Az mlm alapötelete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói/ügynöki hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert, sőt egy ponton túl már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő eladások jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert.”

Forrás: Wikipédia

 

A network marketing NEM piramisjáték

„A pilótajáték (piramisjáték) hazánkban illegális, általában MLM vállalatnak/vállalkozásnak feltüntetett tevékenység. Lényegében egy olyan hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a felette elhelyezkedő személyek kapják meg.

A piramisjáték jellemzői:

Magas összegű csatlakozási díj: általában nem, vagy egyértelműen nem akkora ellenértéket kap a jelölt, mint a belépési díj pl: klubtagság, információs csomag

Nincs „használható” termék: lényegében nem történik valós gazdasági tevékenység.

A hálózat célja nem a termék értékesítés és forgalom létrehozása (ha mégis, akkor az a látszat fenntartásáért van).

Éppen ezért a hangsúly az új emberek beléptetésén van: az új belépők belépési díja „tartja el” a hálózatot

Előfordul, hogy cég nem is létezik: a pénzt az újonnan beléptetett emberek közvetlenül a felettük elhelyezkedőknek küldik. ”

Forrás: Wikipédia

 

Amit még jó tudni a network marketingről

A hagyományos vállakozásoktól eltérően itt egy saját üzlet elindításához nincs szükség milliókra, alkalmazottakra, üzlethelyiségre, berendezésre, raktárra, árukészletre, reklámozásra, szállításra..stb.

A háttércég gyakorlatilag egy kész üzlettel, meglévő árukészlettel rendelkezik és azt oly módon adja el, hogy felajánlja a tagoknak, hogy amennyiben újabb vásárlókat szereznek, akkor ők is kapnak jutalékot a forgalomból és az általuk szerzett vásárlók forgalmából is, és az általuk ...

Tehát egy MLM üzlet beindításához minimális pénzre van szükség az előbbiekhez képest, valami kicsi azért kell.

Így viszont az is igaz, hogy nincs sok vesztenivaló, ha nem tetszik a munka, tehát kicsi a kockázat, nem veszíthetsz el százezreket, vagy akár milliókat.

A csoportodban lévő emberek után nem kell adót, járulékokat fizetned, mivel ők nem az alkalmazottaid, hanem független partnerek, akik maguk is saját üzletüket építik.

Egy MLM üzletet napi 1-2 órás munkával is be lehet indítani, mellette nem kell felmondani a főállást, tanulás, GYES, GYED mellett is végezhető, ráadásul az Internet elteljedésével jelentős időt lehet megtakarítani.

A network marketing tevékenységhez nem kell network marketing diplomával rendelkezni, mivel ilyen nincs is. Ezt bárki elkezdheti, természetesen a szakmáról rengeteget fog tanulni az, aki szeretne sikeres lenni és komolyabb jövedelemhez szeretne jutni ily módon.

A hálózatos marketing teljesen legális pénzkereseti lehetőség, mellyel a keresett jutalékot számlaképesség, vagy megbízási szerződés alapján kifizetik, mindenképpen adózni kell utána.

 

Kinek való a network marketing üzletépítés?

Azoknak, akik

 • szeretnének helytől függetlenül, szabad időbeosztással dolgozni
 • mellékjövedelmet szeretnének
 • passzív jövedelmet (akkor is jön a pénz, ha éppen nem dolgozok) szeretnének
 • akik szeretnének valamilyen csoporthoz tartozni
 • vezetővé akarnak válni, de jelenlegi munkahelyük, vagy végzettségük miatt ez lehetetlen
 • elégedettek a termékekkel és szeretnék ezt másokkal is megosztani
 • segíteni szeretnének másokon akár a termékek, akár a pénzkereseti lehetőség ajánlásával
 • akik társas életre vágynak
 • olyan munkára vágynak, mellyel több idejük jut a családra és a gyerekekre
 • szeretnének valami újat és többet tanulni
 • akik fejleszteni szeretnék személyiségüket
 • be akarják bizonyítani, hogy ők is képesek valamire
 • nem akarnak attól rettegni, hogy a munkahelyük megszűnhet és az utcára kerülnek
 • akik nyitottak az új lehetőségek iránt
 • nem félnek változtatni életükön (nem is kell olyan nagyon)
 • elismerésre vágynak
 • akik a GYED, a GYES lejárta után már nem szeretnének visszamenni főállásban dolgozni
 • szeretnének interneten dolgozni
 • akiknek elegük van a főnökökből
 • sok ismerőssel rendelkeznek
 • tudják, hogy pénzt csinálni csak eladásból lehet, de nincs hozzá saját termékük/szolgáltatásuk
 • akik nem akarnak kevés munkával hamar meggazdagodni
 • kénytelenek otthon vállalni munkát
 • céljaik eléréséért tenni is szeretnének valamit
 • nem adják fel idejekorán az üzletépítést egy pár NEM miatt.

A sort tovább lehetne folytatni a végtelenségig, mindenesetre, ha már egy is igaz, akkor indulás!

Egy lehetőség az internetes network marketing üzletépítésre a Pénzkereset menüpont alatt.

otthoni munka, internetes munka, távmunka, egészség, pénz, hálózatépítés, partnerprogram, pénzkereset, mellékállás, jövedelem, bélflóra, bio, vitamin, táplálékkiegészítő, reuma, kozmetikum Internet-work Távmunka Egészség Szilágyi család Távmunka Információs Lap Hordozókendő, kenguru Angol nyelvkönyv, angoltanulás Nyaralás horvátország, dél dalmácia, kemping, apartman horvátország Háztartási gépek, mosogatógép, mosógép, mosódió, hűtőgép, mikrohullámú, porszívó Kerti gépek, fűnyíró, sövényvágó, motorfűrész, láncfűrész, kapálógép, permetező Csikósmágnes a hűtőmágnes Mondóka-tár, mondókák, versek, dalok, mesék gyerekeknek Segal Victor Timedesign generálkivitelezés Mamapakk AloeFloridaFLP Bárdogdesign Jelenet Cukorfalat Kelleibt Judit-Jelenet Kunmadaras motorsport Halászcsárda - Szap Trézs Kozmetika IceLine Jégszobrászat Kávébolt.net Ajándékbolt, festmények, kézműves termékek NaturalDental Danubia Asset Management Kada Hajszalon Kenwood, Kicker, autóhifi