MLM   •   YessPlus   •   Egészségmegőrzés   •   Viccek

Savasítanak-e a gyümölcsök?

 

"Hogy itt megint egy téves nézet ellen kell a harcot felvenni, azt mindennapos mérésekkel igyekeztem saját magam, kizárólagos gyümölcstáplálkozással bebizonyítani.

Az eredmény a vártnál jobb volt.

A korábbi 6,2 körüli pH (vizeletben mérve reggel) már a harmadik napon 6,8-ra, később 7,2-re javult. (A pH 0-7-ig a savasságot, 7-14-ig a lúgosságot jelzi. Az ideális érték 7,2-7,4 között van.

A savbázis egyensúlyt mérésekkel ellenőrizhetjük saját magunk. A reggeli vizeletben ún. lakmuszpapírral, ami a lúgosság-savasság mértékét jelzi, megállapítható szervezetünk belső egyensúlya).

Ekkor jöttem rá az igazi okokra, s arra, hogy a tiltóknak és a kúrák szorgalmazóinak is igazuk van, csak nem vették figyelembe az alkoholképződésre vonatkozó intelmeket.

Ugyanis tapasztalatom szerint, ha magában csak gyümölcs került a szervezetembe, még ha az savas paradicsom vagy citrom volt is, a hatása lúgos lett.

Ha keményítő tartalmú ételekkel vagy zöldségfélékkel fogyasztottam együtt - egy emésztési cikluson belül -, akkor a hatás már nem volt lúgosító. Így a kenyérrel fogyasztott gyümölcs ismét a korábbi 6 pH körülire savasított, de a müzliben fogyasztott nyers gyümölcs is ugyanazt a hatást eredményezte. Így tehát az alkoholképződésben kell a savasodás okait keresni, és nem a gyümölcsben.

Ez a felismerés óta vagyok híve a tiszta gyümölcstáplálkozásnak (mindig az éppen aktuális gyümölcsének).

Fogyaszthatunk gyümölcsöt a nap jelentős részében, vagy tartsunk egész napos gyümölcskúrákat!

Arra figyeljünk, hogy elegendő idő teljen el a gyümölcs és a más összetételű táplálékok fogyasztása között!"


Forrás: Ferencsik István Természetes életmód ételei

 

További cikkek:

A sav-bázis egyensúly, lúgosító étrend

Lúgosító ételreceptek

Az elsavasodás főbb tünetei

 



Ajánlott termékek lúgosító diétázóknak

 

- PANNONICUM zöldségpor és rágótabletta:

A PANNONICUM zöldségek aktív pora, víztartalom nélkül. Ellenőrzött MAGYAR gazdaságok, maximális érettségi fokon szüretelt, BIO-tanúsítvánnyal rendelkező nyers gyümölcseiből és zöldségeiből készül, meghagyva természetes kötésben a bennük található biológiailag aktív anyagokat. Tehát nem hatóanyag-koncentrátumokat tartalmaz, hanem enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és mindent ami a zöldségekben és gyümölcsökben értékes és természetes. Kiváló étrendünk kiegészítésére, lúgosító hatású.

Tartalma:

Zeller 7%
Sárgarépa 7%
Cékla 7%
Csicsóka 7%
Brokkoli 6%
Paradicsom 6%
Paszternák 6%
Petrezselyem 6%
Pritamin paprika 6%
Piros paprika 6%
Fehér káposzta 6%
Kelkáposzta 5%
Spenót 5%
Sütőtök 5%
Mustármag 4%
Homoktövis 5%
Torma 3%
Fokhagyma 3%

 

- PANNONICUM porított citrom:

Az érett citrom értékes oldó és méregtelenítő hatású. Bioflavon-tartalma vértisztító. Regenerálja a véredényeket. Oldja és eltávolítja a szervetlen sókat. Immunerősítő. Természetes C-vitamin forrás. Lúgosító hatású.

A PANNONICUM termékek tartósítószert, hozzáadott cukrot és édesítőszert valamint szintetikus adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat, segédanyagokat, (E-ket), mesterséges vitaminokat NEM tartalmaznak!

 

- Kolloid oldatok: természetes étrend-kiegészítők: desztilált vízben nagy tisztaságú ezüst, arany, illetve réz feloldva.

Ezüstkolloid: Baktérium-, vírus- és gombaölő hatású természetes antibiotikum mellékhatások nélkül. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása már régóta ismert.

Aranykolloid: Csökkenti a stressz káros hatásait, javítja az agyműködést és megújítja az idegrendszert. Ízületi gyulladások esetén hatásosan csökkenti a fájdalmakat, csillapítja a duzzanatot, javítja az ízületek mozgását.Növeli az elme élességét és a koncentráló képességet. Emeli az energiaszintet és a libidót. Fokozza az életkedvet.

Rézkolloid: A réz esszenciális mikro-tápanyag, amely szükséges a szervezetünkben a vörösvérsejtképzéshez, az RNS szintézishez, a fehérje anyagcseréhez, a haj és a bőr színéhez, az egészséges idegekhez. A réz fontos szerepe még, hogy segíti a csontképződést (a réz segíti elő a kalcium és foszfor beépülését a csontokba), nélkülözhetetlen a gyógyulási folyamatokhoz, a sejtek energiatermeléséhez és az íz érzékeléshez. A réz fokozza a szervezet vasfelszívó képességét, segít karbantartani a szívben és a vérerekben a kötőszövetek épségét, jó hatással van a porcok és inak regenerálására, és jelentős szerepet játszik az immunrendszer működésének kialakításában. Nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása esetén több rézre van szüksége szervezetünknek. A réznek a cinkkel és a C-vitaminnal együtt fontos szerepe van a bőr rugalmasságáért felelős elasztin előállításában.

otthoni munka, internetes munka, távmunka, egészség, pénz, hálózatépítés, mlm, partnerprogram, pénzkereset, mellékállás, jövedelem, bélflóra, bio, vitamin, táplálékkiegészítő, reuma, kozmetikum Internet-work Távmunka Egészség Szilágyi család Távmunka Információs Lap Hordozókendő, kenguru Angol nyelvkönyv, angoltanulás Nyaralás horvátország, dél dalmácia, kemping, apartman horvátország Háztartási gépek, mosogatógép, mosógép, mosódió, hűtőgép, mikrohullámú, porszívó Kerti gépek, fűnyíró, sövényvágó, motorfűrész, láncfűrész, kapálógép, permetező Csikósmágnes a hűtőmágnes Mondóka-tár, mondókák, versek, dalok, mesék gyerekeknek Segal Victor Timedesign generálkivitelezés Mamapakk AloeFloridaFLP Bárdogdesign Jelenet Cukorfalat Kelleibt Judit-Jelenet Kunmadaras motorsport Halászcsárda - Szap Trézs Kozmetika IceLine Jégszobrászat Kávébolt.net Ajándékbolt, festmények, kézműves termékek NaturalDental Danubia Asset Management Kada Hajszalon Kenwood, Kicker, autóhifi