MLM   •   YessPlus   •   Egészségmegőrzés   •   Viccek

Az elsavasodás főbb tünetei

Egészségünk a vér sav–bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben.

Fáradtság

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza.
A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fe-hérjék és az ásványi anyagok felszívódását, aminek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energia-termelés egyéb szükséges összetevőit.
Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtö-meg növelésére való képtelenség és általános legyengültség.

Túlsúly

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi oká-val kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az el-savasodás következménye. Mit jelent ez?
A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a lét-fontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott álla-potra.
A megoldás? Lúgosítás.

Allergiák

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak.

Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását - és sokféle ételallergiát okoz.

Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

 

Mi a helyzet a soványsággal?

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak.

Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát termékeinkkel. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

 

Gyomorsav problémák

A gyomorsav fontos funkciókat lát el szervezetünkben. Védelmet jelent számos kórokozó ellen, amik ebben a közegben elpusztulnak. Aktiválja a gyomor által termelt fehérjeemésztő enzimet a pepszint, így kétszeresen járul hozzá a fehérjék emésztéséhez.

A gyomor pH-ja 2 körül ideális, ez az a közeg ami a fehérjeemésztéshez kell. Táplálkozás során be is áll erre a szintre, hisz akkor aktiválódnak az emésztőmirigyek. Azonban ez a folyamat szakaszos és nem állandó. Épp ezért amikor valakinek állandósan „sok a sava”,savas felbüfögései vannak, ég a nyelőcsöve az nem természetes jelenség. Ez annak a jele, hogy a savképzés intenzívebb és folyamatosabb, mint kellene.

A gyomorsavkötő gyógyszerek, még ezt a "lúgosító" mechanizmust is gátolják, így a mellett, hogy tüneti terápiát nyújtanak, a valódi bajt elfedik. Gyomorsav-probléma esetén ezért elsődleges fontosságú a szervezet savtalanítása, mely savtalanító diéta mellett, savtalanító folyadékokkal érhető el.

A jó hír az, hogy bár a savtalanodás nem egy-két hét alatt megy végbe, a tünetek, már ennyi idő alatt is jelentősen javulni szoktak.

Ez általában az első pozitív tapasztalat a lúgosítás hatására.

 

Összefoglalás

 

Dr Robert Young azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása.

Ezzel ellentétben a régi biológia , amely Louis Pasteur művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek , amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.


Dr. Robert Young, amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis , vagy sav- lúg aránya egészséges egyensúlyban van , akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát , hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap. Testünk közel 70%-a víz!

Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei , illetve belső szervei , és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval , és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal , ezáltal lecsökken a lúgos pH , keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a "halak", az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt , vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek , és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás , és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.

Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ.

Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket , apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog , a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.


Összefoglalva, az elsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!


Forrás: Dr. Gulyás Tamás - vitaminsziget.com

 

További cikkek:

A sav-bázis egyensúly, lúgosító étrend

Lúgosító ételreceptek

Savasítanak-e a gyümölcsök?

 Ajánlott termékek lúgosító diétázóknak

 

- PANNONICUM zöldségpor és rágótabletta:

A PANNONICUM zöldségek aktív pora, víztartalom nélkül. Ellenőrzött MAGYAR gazdaságok, maximális érettségi fokon szüretelt, BIO-tanúsítvánnyal rendelkező nyers gyümölcseiből és zöldségeiből készül, meghagyva természetes kötésben a bennük található biológiailag aktív anyagokat. Tehát nem hatóanyag-koncentrátumokat tartalmaz, hanem enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és mindent ami a zöldségekben és gyümölcsökben értékes és természetes. Kiváló étrendünk kiegészítésére, lúgosító hatású.

Tartalma:

Zeller 7%
Sárgarépa 7%
Cékla 7%
Csicsóka 7%
Brokkoli 6%
Paradicsom 6%
Paszternák 6%
Petrezselyem 6%
Pritamin paprika 6%
Piros paprika 6%
Fehér káposzta 6%
Kelkáposzta 5%
Spenót 5%
Sütőtök 5%
Mustármag 4%
Homoktövis 5%
Torma 3%
Fokhagyma 3%

 

- PANNONICUM porított citrom:

Az érett citrom értékes oldó és méregtelenítő hatású. Bioflavon-tartalma vértisztító. Regenerálja a véredényeket. Oldja és eltávolítja a szervetlen sókat. Immunerősítő. Természetes C-vitamin forrás. Lúgosító hatású.

A PANNONICUM termékek tartósítószert, hozzáadott cukrot és édesítőszert valamint szintetikus adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat, segédanyagokat, (E-ket), mesterséges vitaminokat NEM tartalmaznak!

 

- Kolloid oldatok: természetes étrend-kiegészítők: desztilált vízben nagy tisztaságú ezüst, arany, illetve réz feloldva.

Ezüstkolloid: Baktérium-, vírus- és gombaölő hatású természetes antibiotikum mellékhatások nélkül. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása már régóta ismert.

Aranykolloid: Csökkenti a stressz káros hatásait, javítja az agyműködést és megújítja az idegrendszert. Ízületi gyulladások esetén hatásosan csökkenti a fájdalmakat, csillapítja a duzzanatot, javítja az ízületek mozgását.Növeli az elme élességét és a koncentráló képességet. Emeli az energiaszintet és a libidót. Fokozza az életkedvet.

Rézkolloid: A réz esszenciális mikro-tápanyag, amely szükséges a szervezetünkben a vörösvérsejtképzéshez, az RNS szintézishez, a fehérje anyagcseréhez, a haj és a bőr színéhez, az egészséges idegekhez. A réz fontos szerepe még, hogy segíti a csontképződést (a réz segíti elő a kalcium és foszfor beépülését a csontokba), nélkülözhetetlen a gyógyulási folyamatokhoz, a sejtek energiatermeléséhez és az íz érzékeléshez. A réz fokozza a szervezet vasfelszívó képességét, segít karbantartani a szívben és a vérerekben a kötőszövetek épségét, jó hatással van a porcok és inak regenerálására, és jelentős szerepet játszik az immunrendszer működésének kialakításában. Nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása esetén több rézre van szüksége szervezetünknek. A réznek a cinkkel és a C-vitaminnal együtt fontos szerepe van a bőr rugalmasságáért felelős elasztin előállításában.

otthoni munka, internetes munka, távmunka, egészség, pénz, hálózatépítés, mlm, partnerprogram, pénzkereset, mellékállás, jövedelem, bélflóra, bio, vitamin, táplálékkiegészítő, reuma, kozmetikum Internet-work Távmunka Egészség Szilágyi család Távmunka Információs Lap Hordozókendő, kenguru Angol nyelvkönyv, angoltanulás Nyaralás horvátország, dél dalmácia, kemping, apartman horvátország Háztartási gépek, mosogatógép, mosógép, mosódió, hűtőgép, mikrohullámú, porszívó Kerti gépek, fűnyíró, sövényvágó, motorfűrész, láncfűrész, kapálógép, permetező Csikósmágnes a hűtőmágnes Mondóka-tár, mondókák, versek, dalok, mesék gyerekeknek Segal Victor Timedesign generálkivitelezés Mamapakk AloeFloridaFLP Bárdogdesign Jelenet Cukorfalat Kelleibt Judit-Jelenet Kunmadaras motorsport Halászcsárda - Szap Trézs Kozmetika IceLine Jégszobrászat Kávébolt.net Ajándékbolt, festmények, kézműves termékek NaturalDental Danubia Asset Management Kada Hajszalon Kenwood, Kicker, autóhifi